Hyppää pääsisältöön

Karttakaupan tilaus- ja toimitusehdot

Karttakaupan tilaus- ja toimitusehtoja sovelletaan painettujen karttojen ja karttatulosteiden tilaamiseen ja toimittamiseen Maanmittauslaitoksen asiointipalvelusta.

1. Tilaaminen

Tilaaja hyväksyy tilauksen painamalla ”Tilaa”-painiketta tilausvaiheessa ”Vahvista tilaus”. Tämän jälkeen tilaaja ei voi enää muuttaa tekemäänsä tilausta. Tilaaja saa hyväksymästään tilauksesta sähköisesti tilausvahvistuksen, josta tilaaja voi tarkistaa tilauksen tiedot.

Maanmittauslaitos varaa oikeuden tilauksen perumiseen, mikäli tilattua painettua karttaa tai karttatulostetta ei ole saatavilla tai sitä ei muusta syystä voida toimittaa tilaajalle.

2. Maksaminen

Karttatulosteiden ja painettujen karttojen tilaaminen edellyttää, että asiakkaalla on käytössään henkilö-kohtaiset verkkopankkitunnukset.

Tilaaminen on mahdollista seuraavilla verkkopankkitunnuksilla: Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-Pankki, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, ja Ålandsbanken.

Maksu suoritetaan verkkopankin kautta tilauksen yhteydessä ennen tuotteiden toimittamista, ellei palvelun yhteydessä toisin mainita.

3. Toimitustavat

Painetut kartat toimitetaan tilaajalle postilähetyksenä tilaajan tilauksen yhteydessä ilmoittamaan posti-osoitteeseen. Toimitusaika on 3-4 arkipäivää.

Karttatulosteet toimitetaan pahvipakkauksessa. Lähetys on noudettavissa tilaajan tilauksen yhteydessä valitsemasta postitoimipaikasta. Toimitusaika on noin 5-8 arkipäivää.

Karttatulosteet ovat ladattavissa PDF-tiedostoina tilausvahvistuksessa olevan latauslinkin kautta 30 päivän ajan tilauksesta. A4 kokoisia karttatulosteita ei toimiteta paperitulosteina, vaan ainoastaan la-tauslinkin kautta ladattavina PDF-tiedostoina.

Postitse toimitettavat painetut kartat ja karttatulosteet toimitetaan vain Suomeen.

4. Yhteydenpito

Tilaaja hyväksyy sen, että Maanmittauslaitos voi lähettää hänelle kirjepostia, sähköpostia, tekstiviestejä taikka viestejä asiointilille tai viestinvälityspalveluun tilaukseen ja toimitukseen liittyvissä asioissa.

5. Palautusoikeus ja tuotevirheet

Painetuilla perus- ja maastokartoilla on kahden viikon vaihto- tai palautusoikeus edellyttäen että tuote on virheetön ja myyntikuntoinen. Tilaajan tulee olla yhteydessä Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun sopiakseen vaihtoon tai palautukseen liittyvistä yksityiskohdista: asiakaspalvelu(at)maanmittauslaitos.fi

Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli. Painetuissa kartoissa ja karttatulosteissa voi olla puutteita ja epätarkkuuksia. Maanmittauslaitos ei vastaa tuotteiden käytöstä tilaajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista välittömistä tai välillisistä vahingoista ellei laista muuta johdu.

6. Immateriaalioikeudet

Painettuihin karttoihin ja karttatulosteisiin liittyvät tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet kuuluvat Maanmittauslaitokselle. Tilaajalla ei ole oikeutta saattaa painettua karttaa tai karttatulostetta yleisön saataville levittämällä, esittämällä tai näyttämällä se julkisesti eikä myöskään tallentaa tai valmistaa siitä kappaleita ilman Maanmittauslaitoksen etukäteen antamaa lupaa.

Tilaajalla on edellä todetusta huolimatta oikeus tulostaa tai tallentaa omalle tietokoneelleen tai muulle vastaavalle laitteelleen omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita karttatulosteista. Tilaajalla on myös oikeus kopioimalla valmistaa omaa käyttöä varten yksittäisiä kappaleita painetuista kartoista.

7. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaisu

Karttatulosteiden ja painettujen karttojen tilaamiseen Karttakaupasta sovelletaan Suomen lakia lukuun ottamatta lainvalintasäännöksiä.

Tilausta koskevat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan Maanmittauslaitoksen ja Tilaajan välillä neuvotteluteitse. Jos erimielisyyttä ei saada neuvotteluteitse ratkaistua, riidan ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeus.