Näytteilleasettajat ja MessuOpas

G2 3D-system Oy  
E2 Aerodata International Surveys bvba  
B2 Arctic Geoinvest/Arktinen geoinnovaatiokeskus

Arctic Geoinvest -toimintamme keskiössä ovat arktisten geotieteiden ja niitä tukevien alojen innovaatiotoiminnan aktiivinen seuranta ja kaupallistamispotentiaalia omaavien uusien ideoiden tunnistaminen ja edistäminen.
Arctic Geoinvestin kautta pääset verkostoitumaan sekä toisten yritysten että tutkimustoimijoiden kanssa. Toimintamallimme perustuu vahvasti verkostomaiseen tekemiseen. Laaja verkosto koostuu kansallisista ja kansainvälisistä yritys- ja tutkimustoimijoista sekä mm. rahoittajatahojen edustajista.

D1 Bitcomp Oy

Bitcomp on paikkatiedon ja avoimen datan tietojärjestelmien huippuosaaja. Tarjoamme paikkatiedon valmisratkaisuja, ohjelmistoprojekteja sekä paikkatietoaineistoja ja -analyysejä palveluna. Tervetuloa osastollemme D1 kuulemaan ajankohtaisista tuotteistamme.

N1 Blom Kartta Oy & Terratec Oy

Blom Kartta on Suomen johtava paikkatiedon kerääjä, käsittelijä ja mallintaja. Kerromme sinulle tarkkaan, missä kaikki sinulle tärkeät asiat sijaitsevat. Sellaisetkin, joita et voi nähdä paljaalla silmällä.

M1 Civilpoint Oy

Civilpoint Oy – Ohjelmistoja, joilla rakennetaan tulevaisuutta. Tarjoamme infra-alan parhaat ohjelmistoratkaisut suunnitteluun, rakentamiseen ja tiedonhallintaan. Tervetuloa osastollemme!

C1 Digiroad

Digiroadiin on koottu Suomen tie- ja katuverkon keskilinjageometria sekä tärkeimmät ominaisuustiedot. Ilmainen aineisto mahdollistaa erilaisten liikennepalveluiden kehittämisen. Digiroad-tietopalvelusta vastaa Liikennevirasto.

E4 Dimenteq Oy

Timanttiset tietojärjestelmät, konsultoinnit ja koulutukset – paikkatieto on intohimomme! Ketterästi, ammattitaidolla ja lähellä asiakkaitamme jo 10 vuoden ajan. Osastollamme luvassa synttärikakkua, juhla-arvontaa ja ajankohtaisia kuulumisia.

M4 DroneFactory

Yrityksemme on UAV ratkaisujen edelläkävijä Suomessa jo vuodesta 2011. Olemme ainoa DJI Enterprise Dealer pohjoismaissa ja esittelemme messuilla mm. uuden säänkestävän DJI Matrice M210 multikopterin sekä Suomen myydyimmän 3D kartoituskopteriratkaisun, DJI Phantom 4 Pro erikoisversion.

A2 EEE Innovations Oy EEE Innovations Oy tekee liikenteestä turvallisempaa ja kustannustehokkaampaa valjastamalla raskaat ajoneuvot reaaliaikaisiksi teiden tilannekuvasensoreiksi. Yritys kaupallistaa VTT:n kehittämät ratkaisut ajon optimointiin ja liukkauden tunnistukseen sekä tarjoaa näihin pohjautuvia ICT-ratkaisuja raskaisiin ajoneuvoihin. Lisäksi yhtiö kehittää edelleen uusia toiminnallisuuksia asiakaslähtöisesti ja myy mm. ajoneuvoista kerättävästä datasta jalostettua informaatiota kolmansille osapuolille.
P1 Esri Finland Oy / M-Files Oy

Tervetuloa osastollemme P1 keskustelemaan ratkaisuistamme kuntien ja kaupunkien digitalisoitumiseen sekä kuulemaan ArcGIS-paikkatietoalustan tarjoamista uusista mahdollisuuksista. Osallistu myös arvontaan!

C3 Geolaser Oy  
C8 Geologian tutkimuskeskus GTK

Geologian tutkimuskeskus tuottaa elinkeinoelämälle ja yhteiskunnalle geologista tietoa, jolla edistetään luonnonvarojen kestävää käyttöä. Tule tutustumaan tietotuotteisiimme ja asiakasratkaisuihimme sekä juttelemaan asiantuntijoidemme kanssa. Tarjoamme avointa tietoa GTK:n suurista digitaalisista paikkatieto-, mittaus-, analyysi- ja raporttitietokannoista, jotka on arvioitu maailman kärkeen alaltaan.

C5 Geometrix Oy

Miten työnohjausta voitaisiin tehostaa? Osastollamme kerromme sinulle ratkaisuistamme työnohjauksen parantamiseksi paikkatiedon avulla. Case-esimerkkejä mm. urakan hallinnasta, nopeasti pystytettävistä tiedonkeruujärjestelmistä, raportoinnista tilannekuvan avulla ja karttapohjaisesta työmaapäiväkirjasta.

F Geotrim Oy

Tervetuloa tutustumaan osastollemme mittaamisen uusimpiin ja tehokkaimpiin menetelmiin. Esillä laitteita ja ratkaisuja, jotka soveltuvat laajasti eri sovellusalueille ja mittaustarpeisiin. Mukana mm. SX10-keilaintakymetri, robottitakymetrit, GNSS-vastaanottimet, paikkatietolaitteet, UAS-kopteri sekä GeoSLAMin uusi reaaliaikaisen skannauksen käsiskanneri.

A3 Helsinki Region Infoshare (HRI)

Helsinki Region Infoshare (hri.fi)-palvelu on Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunkien yhteinen avoimen datan palvelu. Palvelusta löytyy pääkaupunkiseudun kaupunkeja ja koko seutua koskevaa julkista tietoa, kuten paikkatietoaineistoja, kaikkien vapaasti ja maksutta hyödynnettäväksi.

C6

Infrakit - DCS Finland Oy

Infrakit-pilvipalvelu mahdollistaa työmaasi helpon seurannan ja hallinnoinnin. Infrakitin avulla älykäs tieto projektin edistymisestä voidaan jakaa ja vastaanottaa reaaliajassa. Tämän innovatiivisen lähestymistavan ansiosta projektit valmistuvat nopeammin, laatu on parempaa ja hankkeilla on vähemmän virheitä – kaikki kulminoituu suuriin säästöihin rakennuskuluissa.

B4 iNovitas Suomi

Infra3D – palvelu on kustannustehokas vaihtoehto laserkeilaukselle väyläomaisuustiedon hankinnassa. iNovitas tuottaa stereokuvatekniikkaa hyödyntämällä senttitarkan katukuilunäkymän; näkymän missä jokaisella kuvapikselillä on koordinaatti.

M3 Inspire-sihteeristö

Maanmittauslaitoksen INSPIRE-sihteeristöltä kuulet INSPIRE-direktiivin ja paikkatietojen yhteiskäytön uusimmat tuulet. Lisäksi pääset tutustumaan uudistuneeseen Paikkatietoikkunaan.

T2 IWA IWA auttaa asiakkaitaan digitalisaation mahdollisuuksien täysmittaisessa hyödyntämisessä. Sunnittelemme, kehitämme ja ylläpidämme moiilisovelluksia ja web-palveluita yrityksille, startupeille ja julkishallinnon organisaatioille. IWA työskentelee useiden johtavien PropTech, CleanTech ja FinTech yhtiöiden kanssa. Yli 40 asiantuntijan tiimimme työskentelee toimistoillamme Helsingissä, Khon Kaenissa ja Abu Dhabissa.
G3 Karttakeskus Oy Vuoden 2017 Paikkatietotutkimus on valmistunut. Tule ständillemme kuulemaan uusimmat paikkatiedon trendit.
C4 Karttatiimi Oy

Karttatiimi valmistaa ja ylläpitää kuntien opaskarttoja sekä kaavayhdistelmiä yli 20 vuoden kokemuksella. Karttapalvelussamme julkaiset kartta- ja kaavatiedot sekä muut paikkatietoaineistot kootusti. Palautejärjestelmämme kautta kuntaan tulevan palautteen saa suoraan havainnollisesti kartalle.

A5 Keypro Oy

Esittelyssä Keypron verkkotietoratkaisut tele-, vesi-, energianjakelu- ja katuvaloverkkoihin. Tule kuulemaan ja keskustelemaan paikkatietoalan uusista tuulista.

M2 KMTK  Kansallinen maastotietokanta

Kansallinen maastotietokanta (KMTK) -ohjelma mahdollistaa avoimet, laadukkaat ja yhtenäiset koko Suomen kattavat peruspaikkatiedot. Tule osastollemme M2 kuulemaan ajankohtaiset asiat hankkeesta. Ota kantaa siihen, mitä KMTK tietotuotteet sisältävät. Esittelyssä myös Karttakerttu-pilotti joukkoistetusta tiedonkeruusta.

B3 Kotimaisten kielten keskus (Kotus)

Digitaalinen Nimiarkisto avaa arkistojen paikannimikokoelmat, yhteensä noin 3 miljoonaa nimitietoa kaikkien vapaaseen käyttöön. Aluksi palvelu sisältää suomenkieliset paikannimet Kotuksen kokoelmista. Myöhemmin palveluun liitetään myös Suomen ruotsin- ja saamenkieliset paikannimet yhteistyössä Svenska litteratursällskapetin ja saamelaisyhteisöjen kanssa. Tietokantamuotoinen aineisto tulee käyttöön CC-lisensoituna avoimena datana ja sitä voi käyttää sekä selainkäyttöliittymän että rajapintojen kautta. Palvelu avautuu vuoden 2017 lopussa.

H Leica Geosystems Oy Leica Geosystems Oy markkinoi, myy ja vuokraa Leica Geosystemsin tuotteita ja järjestelmiä Suomessa. Painopistealueena on maanmittaus, satelliittimittaus, kartoitus, laserkeilaus rakennus- ja teollisuusmittaus sekä maanrakennuksen mittausvälineet. Lisäksi valikoimaamme kuuluvat Leica Geosystemsin yhteistyökumppanin Amberg Technologies'n tunneli- ja ratamittauksen järjestelmät. Palveluitamme ovat tuotteisiin liittyvä tekninen tuki, käyttökoulutus sekä tehtaan valtuuttama huolto: Leica Service Center.
A6 Maanmittauslaitos

Luotettavaa palvelua yli 200 vuoden ajan.
Turvaamme maanomistuksen ja luototusjärjestelmän ylläpitämällä kiinteistöjen lainhuutoja ja kiinnityksiä sekä muita kiinteistöjen tietoja rekistereissämme.
Palvelujemme kautta saat ajantasaisia kartta- ja paikka- sekä kiinteistötietoja. 

Klo 1516 osastollamme on Tekninen tunti − tule keskustelemaan asiantuntijoidemme kanssa Maanmittauslaitoksen rajapintojen uudistumisesta.

B1 Maanmittauslaitos Paikkatietokeskus FGI

Tule osastollemme ajamaan AuroRallia Ylläksen maisematien 3D-mallinnukseen ja kuulemaan paikkatietopalvelujen yksityisyyden puolesta puhuvasta MyGeoTrust-projektista ja muista tutkimushankkeistamme.

Klo 10.30, 13.00 ja 15.00 esittelemme sisäänkäynnin ulkopuolelle pysäköityä robottiautoamme auton luona.

S Mitta Oy  
D4 Navdata Oy

Suomen vanhin GPS-alan yritys:
- Javad GNSS Inc., Hemisphere ja Novatel GNSS-laitteistot
- GPS+GLONASS+GALILEO-järjestelmät ja tiedonkeruuohjelmat
- Novatel Inertia- ja GNSS-yhdistelmälaitteet
- Soil Scout maanalaiset säähavaintoasemat

A1 Nordic Geo Center Oy

Tervetuloa osastollemme A1 tutustumaan uusimpaan mobiililaserskannausteknologiaan, Riegl VMX-1HA -laitteistoon! Näytteillä on mittausauton lisäksi staattisia laserskannereita sekä Intergeon uutuuksia.

E3 Novatron Oy Novatron Oy on Suomalainen koneohjausjärjestelmien valmistaja sekä digitaalisen infrarakentamisen asiantuntija.  Osastolla E3 tietomalliasiantuntijamme pystyvät auttamaan sinua haastavimmissakin, infratyömaalla vastaan tulevissa kysymyksissä. Lisäksi esillä on kustannustehokkaimmat ratkaisut mittauslaitteiden osalta niin koneohjauksen kuin mittauksen tarpeisiin.
D3 Oskari-verkosto

Oskari-verkosto on avoimen lähdekoodin kehittämisverkosto, joka kehittää yhteistyössä Oskari-ohjelmistoa ja uusia tapoja sen hyödyntämiseen. Verkoston jäseninä on 32 julkishallinnon organisaatiota ja yritystä. Yhteistyöllä vähennetään päällekkäistä työtä karttapalvelujen kehittämisessä. Tavoitteena on luoda Oskari-ohjelmistosta yleiskäyttöinen, käyttäjäystävällinen ja monipuolinen paikkatiedon hyödyntämisen väline sekä huolehtia eri palvelujen yhteentoimivuudesta ja edistää paikkatietoinfrastruktuurin hyödyntämistä.

T1 Planix Oy Osastollamme on esittelyssä tuote, joka määrittää digitoinnin laatuun vaikuttavat tekijät ja luo standardit digitoidulle tuotannolle.
D2 Posimo Oy

Posimo Oy tarjoaa uusia mahdollisuuksia paikannukseen. Esitteillä uusi GNSS-vastaanotin ja suomenkielinen Android-maanmittaussovellus.

N2 Sitowise

Osastollamme esillä uusimmat Louhi -paikkatietoratkaisut sekä näyttävät kaupunkimallit. Aineistotarpeisiin löydät ratkaisut Aino -palveluistamme. Rekry -pisteessämme uusia haasteita digiosaajille!

G1 Spatialworld Oy

Spatialworld Oy on paikkatietojen käsittelyyn erikoistuneiden Smallworld ja FME -tuotteiden jälleenmyyjä. Meiltä myös tukipalvelu, koulutus ja konsultointia. FME:llä voi ratkoa myös muun kuin paikkatiedon haasteita.

C9 Spatineo Oy Spatineon asiantuntijapalveluiden ja innovatiivisten SaaS-tuotteiden avulla asiakkaat pystyvät kehittämään paikkatietoinfrastruktuuria, lisäämään ja osoittamaan sen vaikuttavuutta ja siten rakentamaan vahvan pohjan digitalisaatiolle.
C7 Suomen metsäkeskus

Suomen metsäkeskus hallinnoi suurta metsäistä tietovarastoa. Vuoden 2018 aikana osa tiedosta on avautumassa kaikkien käyttöön. Tule kuulemaan mitä avautuu ja kuinka sitä voisi käyttää.

P2 Symetri Oy

Symetri on yhdyskuntasuunnittelun, rakennusalan, kiinteistönhallinnan ja valmistavan teollisuuden innovatiivisten yritysten strateginen yhteistyökumppani. Osastollamme on nähtävillä mm. työasema-, selain- ja mobiilipohjaisia ratkaisujamme yhdyskuntasuunnitteluun ja paikkatietojen hallintaan. Esittelemme myös ratkaisujamme kiinteistöjen elinkaaren hallintaan, ja osastollamme on esillä 3D-laserkeilain.

C2 Terrasolid Oy  
E1 Topgeo Oy  
K Trimble Solutions Oy  
A4 VideoDrone Finland Oy Osastollamme kerromme, kuinka kopteria voidaan räätälöidä erityyppisiin ratkaisuihin ja millaisia tuloksia asiakkaamme ovat saaneet hyödyntäessään kopteriamme erilaisissa tehtävissään.
A7 Viestintävirasto

Tule osastollemme tutustumaan verkkotietopiste.fi-palveluun, josta saa tiedot liikenne-, energia-, vesihuolto- sekä viestintäverkkojen verkkoalueista sekä yhteisrakentamiseen soveltuvista rakennushankkeista.

B5 Karttanäyttely Suomi 144 vuotta kartalla.