Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus 2022-705536, Nastola Lahti

Toimitusnumero
2022-705536
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Lahti

Toimituksen kohde:

Lahden kaupungin alueella tehdään alueellinen yksityistietoimitus.

Kokous: Perjantaina 25.10.2024 , klo 10:00 

Toimitus lopetettu x.x.2024. Toimituksen päättymisajankohta x.x.2024. Viimeinen valituspäivä x.x.2024.
 

Yleistä

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu mm. kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla yksityistietoimituksilla.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet.

Pääsääntöisesti toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista uuden tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi alueeseen, jossa ei ole olemassa tietä. Lisäksi toimituksessa ei pääsääntöisesti tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai riitaisuutta.

Toimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tien kunnossapidon osittelua.

Toimituksessa laaditaan järjestelysuunnitelma, jossa esitetään perustettavat uudet ja säilytettävät vanhat tieoikeudet. Päätökset tieoikeuksista tehdään toimituskokouksessa. Kokouksesta tiedotetaan erikseen.

Voit katsoa myös videolta, mikä alueellinen yksityistietoimitus on, ja mitä se tarkoittaa sinulle. https://dreambroker.com/channel/zhvg05g7/4s3vyqyk
 

Lisätietoja:

Toimitusinsinööri
Jari Jaakola, +358 40 7792440
jari.jaakola@maanmittauslaitos.fi
 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä). Toimituskartta on lisätty 20.9.2024!