Hyppää pääsisältöön

Tieoikeuksien ja rasitteiden tarkistus Etu-Moksi - Vihtijärvi -alueella

Toimitusnumero
2023-715381
Toimituslaji
Muut toimitukset
Kunta
Vihti

KUTSU TARKISTAA OMAN KIINTEISTÖN OIKEUDET JA RASITTEET 

 

Maanmittauslaitos tarkentaa kiinteistörekisteriä Etu-Moksi - Vihtijärvi suunnalla. 

Toimitusalueen kiinteistönomistajille on lähetetty (kutsu tarkistaa) kiinteistön karttaote ja ote kiinteistön tiedoista. Kutsu julkaistaan Vihdin uutisissa 4.9.2024.

Mitä sinun kiinteistön omistajana pitää tehdä? 

Kutsun saaneita pyydetään tarkistamaan kiinteistön tiedot oikeuksista sekä otteelta että kartalta, jotka on toimitettu.

Virheistä ja puutteista pyydetään ilmoittamaan 23.09.2024 kello 15.00 mennessä sivun lopussa mainittuun henkilöön. 

Omien kiinteistöjen tietoja (mikäli lainhuuto on itselläsi, kuolinpesien omistuksia ei pääse katsomaan) pääsee tarkastelemaan osoitteessa:

https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/asiointipalvelu-henkiloasiakkaille

 

Miksi kiinteistörekisteriä tarkennetaan? 

Kiinteistörekisteriä on pidetty erilaisissa muodoissa jo 200 vuotta ja tänä aikana maailma on muuttunut paljon. 

Olemme tottuneet siihen, että kaikki selviää nopeasti digitaalisista palveluista. Maanmittauksessa on ollut mahdollista käyttää sähköisiä mittauslaitteita ja -rekisteriä vasta noin 20 vuotta, joten kiinteistörekisterissä on puutteita.  

 

Kiinteistöille on syntynyt erilaisia oikeuksia koko kiinteistörekisterin pitkän historian ajan. Olemme tutkineen vanhoista toimitusasiakirjoista kiinteistösi oikeudet ja vieneet ne digitaaliseen sijainnilliseen muotoon niiltä osin, kun oikeuksien paikka on vanhoissa toimituksissa esitetty tai olosuhteiden muututtua ne eivät ole jääneet tarpeettomiksi. 

 

Mitä tarkoitetaan oikeudella? 

Aikaisemmissa maanmittaustoimituksissa on perustettu oikeuksia käyttää kiinteistön aluetta toisen kiinteistön hyväksi. Tällaisia ovat mm. tieoikeudet, venevalkamat, veden otto-oikeudet ja sen johtamisoikeudet. Emme käsittele tässä yhteydessä osuuksia yhteisiin alueisiin, eikä niitä mainita nyt saamassasi kiinteistön tiedoissa. 

 

Lisätietoja: 

Käsittelen yhdellä kertaa isolta alueelta kaikkien kiinteistöjen tietoja. Julkaisen koko alueesta laaditun kartan 30.9.2024 tällä verkkosivulla. 

Järjestän 10.10.2024 klo 12.00 toimituskokouksen osoitteessa Maanmittauslaitos, Yliopistonkatu 38, Tampere. Toimituskokous järjestetään tarpeellisten oikeuksien päättämiseksi. Käsittelen kiinteistön omistajien yhteydenotot etukäteen ennen kokousta ja olen yhteydessä kaikkiin asiaan liittyvien kiinteistöjen omistajiin. Kokoukseen osallistumiselle ei näin ollen ole tarvetta.

 Kutsu on lähetetty niiden kiinteistöjen omistajille ja haltijoille, joiden oikeudet on tarkastettu. Kokouskutsu julkaistaan myös  Jos kokouksesta on tiedotettu lain mukaisesti, toimitus voidaan suorittaa, vaikka asianosainen olisikin poissa kokouksesta. 

 

Toimituskokouksen jälkeen lähetämme mahdollisista korjauksista uuden kiinteistörekisterin karttaotteen ja otteen kiinteistön tiedoista sekä pöytäkirjan ja valitusosoituksen. Kokouksen päätökset viemme verkkosivulle mahdollisimman pian kokouksen jälkeen. 

 

Toimitusinsinööri Anne Pakarinen 

anne.pakarinen@maanmittauslaitos.fi 

040 842 4382  (jätä mielellään soittopyyntö, jossa kerrot tilasi tunnuksen, löytyy saatteesta)

Sovittaessa Teams-yhteys 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).