Hoppa till huvudinnehåll

Meddela om att ansökan om undersökningstillstånd är anhängig

Till påseende t.o.m.
Kommun/Fastighet
Karleby
Toholampi
Sökande
Fingrid Oyj
Ärendenummer
MML 236226/03 04/2024

Meddela om att ansökan om undersökningstillstånd är anhängig

Fingrid Oyj ansöker hos Lantmäteriverket om undersökningstillstånd enligt 84 § i inlösningslagen (603/1977) på grund av en ruttändring för den planerade Ullava-Halsua 400 kV kraftledningen på Karleby stads och Toholampi kommuns områden. För Fingrid Oyj har tidigare redan beviljats undersökningstillstånd för kraftledningsrutten Ullava-Halsua. Nu ansöks undersökningstillstånd för den ändrade delen av kraftledningsrutten och den anges på tillståndsansökningens kartbilaga. Undersökningstillstånd söks för ett 500 meter brett område på vardera sidan av mittlinjen av den planerade kraftledningsrutten. Ansökan om undersökningstillstånd gäller en period på tre år.

Ansökan om undersökningstillstånd görs i anslutning tilld en planering som berör behovet att bygga ledningen och för en noggrannare planering av kraftledningens sträckning. Syftet är bland annat att på de planerade stolpplatserna utföra bottenundersökningar och att märka ut stolpplatserna i terrängen med träpålar.

Lantmäteriverket bereder ägarna och innehavarna av de fastigheter som undersöks och andra sakägare tillfälle att avge sitt eget utlåtande i ärendet till följd av ansökan. Skriftliga utlåtanden bör skickas senast 21.10.2024 till adressen registratorskontoret@lantmateriverket.fi eller Lantmäteriverket/Registratorskontoret, PB 84, 00521 Helsingfors (registratorskontorets telefonnummer 029 530 1115). Utlåtandet ska innehålla ärendenumret MML 236226/03 04/2024.

Det är möjligt att bekanta sig med ansökningshandlingarna vid vilket som helst av Lantmäteriverkets serviceställen genom att visa upp ansökans ärendenummer. Det går också att be en kopia från Lantmäteriverkets registratorskontor. Delfåendet av ansökan anses ha skett på den sjunde dagen från den tidpunkt då detta meddelande har publicerats (11.9.2024) på Lantmäteriverkets webbplats (https://www.maanmittauslaitos.fi/sv/kungorelser).

Mikko Alanissi

Lantmäteriingenjör (DI)

Lantmäteriverket