Hyppää pääsisältöön

2018-575476

Toimitusnumero
2018-575476
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Hausjärvi

Alueellinen yksityistietoimitus

Tämä Hausjärven kunnassa sijaitseva toimitusalue käsittää Hausjärven kunnan alueita mm. Kuru, Suontaustankulma, Urponkulma . Toimitusalue  rajautuu lännessä Hikiäntiehen, pohjoisessa Kalliontiehen, idässä kunnan rajaan ja etelässä Nyryntiehen. Toimitusalueen rajat on esitetty liitetiedostona olevassa aluekartassa.

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska toimitusalueella kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, maanmittauslaitos ryhtyy täydentämään rekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla yksityistietoimituksilla.

Kiinteistönmuodostamislain mukaan toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus jollakin alueella vaatii tällaisen toimituksen suorittamista.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen ja muiden rekisteriyksiköiden kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen ja muiden rekisteriyksiköiden tarpeelliset viralliset tiet, jotka merkitään kiinteistörekisteriin käyttöoikeusyksikköinä.

Toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen eikä myöskään kohdetta, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. Tietoimituksen kohteena olevalla alueella ennestään olevat tieoikeudet, jotka ovat jääneet tarpeettomiksi, lakkautetaan. Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä.

Toimitukset koskevat kaikkia niitä kiinteistöjä ja yhteisiä alueita, joilla on tiluksia toimitusalueilla tai joilla on tieoikeus toimitusalueilla.

Mikäli kiinteistönne sijaitsee asemakaava-alueella, niin silloin sen kulku tapahtuu kaavan mukaisia katualueita pitkin, ja näin ollen sen kulkuyhteydet ovat kunnossa. Myöskin silloin kulkuyhteytenne ovat kunnossa, mikäli kiinteistönne rajoittuu yleiseen- tai yksityistiehen ja sillä on sinne liittymä.

Kuulemisen jälkeen Maanmittauslaitos laatii lopullisen tieverkoston järjestelysuunnitelman alueelle ja pitää toimituksen loppukokouksen jonka ajasta ja paikasta tullaan tiedottamaan lehtikuulutuksella sekä kutsukirjeillä maanomistajille.

Ennen loppukokousta Maanmittauslaitoksen henkilöstö tekee alueella maastokatselmuksia.



Yhteystiedot

•Kartoittaja: Tarja Mäki-Kuutti puh. +358 40 801 7391

tarja.maki-kuutti@maanmittauslaitos.fi

•Toimitusinsinööri: Liisa Teppo puh. +358 40 801 1328

liisa.teppo@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).