Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus, Salo

Toimitusnumero
2023-726831
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Salo

Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen oikeuksien kohdalla on puutteita, Maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä oikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla yksityistietoimituksilla. Kiinteistönmuodostamislain mukaan toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus jollakin alueella vaatii tällaisen toimituksen suorittamista.

Alueellisen yksityistietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen oikeudet vastaamaan niiden todellisia tarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko ja aikaisemmin perustetut oikeudet. Kiinteistörekisteriin saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset oikeudet.

Toimituksissa käsitellään vain olemassa olevien kiinteistöjen oikeuksia, määräaloille perustetaan tarvittavat tieoikeudet lohkomistoimituksissa. Toimituksissa ei käsitellä sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta.

Toimitusten kohteena olevilla alueilla sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat oikeudet tullaan lakkauttamaan.

Koska kysymyksessä on käytössä olevan oikeuksien inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksissa määrätä tienpidon yksiköintiä.

Maanmittauslaitos suorittaa ensi vaiheessa kiinteistöjen omistajien sekä tarpeelliseksi katsottujen viranomaisten kuulemisen, jonka jälkeen Maanmittauslaitoksessa laaditaan lopullinen alueen oikeuksien järjestelysuunnitelma ja pitää toimituksen loppukokouksen. Kokouksesta tiedotetaan myöhemmin.

Mikäli kiinteistönne koostuu useammasta palstasta ja ne sijaitsevat Korvenkyläntien pohjois- ja eteläpuolella, voitte palauttaa kartan/kartat vain yhdellä palautuskirjeellä yhdelle toimitusvalmistelijalle. 

Toimitus on tullut vireille maanmittauslaitoksen omasta aloitteesta.

Toimitusalueen vaikutusaluekartta on katsottavissa tämän sivun lopussa otsikon Liitteet alla olevista linkistä. 

 

Toimitusvalmistelija Eija Pelkonen

sähköposti: eija.pelkonen@maanmittauslaitos.fi

puh. 050 473 3683

 

Toimitusinsinööri Kristiina Katajalehto

sähköposti: kristiina.katajalehto@maanmittauslaitos.fi

puh. 0400 771 436

Korvenkyläntien eteläpuolella on toimitusnumero 2023-726385, toimitusvalmistelijana Heta Österlund, www.maanmittauslaitos.fi/TN2023726385 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).