Hyppää pääsisältöön

Maantietoimitus rajan määräämiseksi

Toimitusnumero
2019-599656
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Hämeenlinna

Kyseessä on laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä 75.2 §:n mukainen maantien rajaamistoimitus. 
Toimituksen tarkoituksena on merkitä tiealueen voimassa olevat rajat maastoon ja todeta asemakaavan ulkopuolisilta alueilta maantielain mukainen suoja-alue. Kadonneiden rajamerkkien tilalle on rakennettu uudet rajamerkit (punaiset muovipaalut, putkipyykit, rajapisteet).

Toimituksen johdosta ei tehdä mitään tienparannus- tai rakentamistöitä.

Toimitusalue käsittää valtatien 10 Hämeenlinnan ja Tammelan kuntien väliseltä rajalta valtatien 3 (Helsinki- Tampere moottoritien) liittymään saakka.


Siltä osin kuin tiealue on levinnyt alkuperäisestä leveydestään määrätään korvaukset tiealueen laajenemisesta. 

Toimituksen alkukokous on pidetty 23.5.2019. Seuraava kokous on loppukokous, jossa käsitellään mm. tien leveys, rajankäynnit, suoja-alueet sekä muut tarvittavat asiat. Jos tiealue on joiltain osin levinnyt, annetaan niistä lopulliset korvauspäätökset. 


Alustava toimituskartta kiinteistökohtaisesti, pinta-alalaskelmat ja tilikyselylomakkeet ovat tämän kokouskutsun liitteenä. Halutessaan maanomistaja voi tehdä kirjallisen korvausvaatimuksen 30.9.2023 mennessä. Korvaukset käsitellään viran puolesta vaikka maanomistaja ei korvausvaatimusta tekisikään. Tilikyselylomakkeet pyydetään palauttamaan välittömästi, kuitenkin viimeistään kokouksessa. Tilikyselylomakkeet on lähetetty vain niille, joiden kiinteistöjen kohdalla tiealue on leventynyt alkuperäisestä.


Kokouskutsu on lähetetty kaikille nyt kyseessä olevaan tiehen rajoittuvien kiinteistöjen omistajille. 
Toimituksen pöytäkirja lähetetään viimeistään kahden viikon kuluessa kokouksesta. Toimitusinsinööri vastaa mielellään etukäteen mahdollisiin kysymyksiin puhelimessa tai sähköpostitse. Yhteystiedot jäljempänä.

Seuraava kokous on tiistaina 24.10.2023 klo 10:00 Wetterin auditoriossa, Osoite: Wetterhoffinkatu 2, Hämeenlinna

Toimitusinsinööri Liisa Teppo

040 801 1328

liisa.teppo@maanmittauslaitos.fi