Hyppää pääsisältöön

Maantietoimitus Nurmijärvi, jalankulku- ja pyörätie välillä Kirkkotie-Perttulantie

Toimitusnumero
2022-686257
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Nurmijärvi

Uudenmaan ELY-keskus on hakenut Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä 53 §:n mukaista maantietoimitusta (TN:o 2022-686257) Maantien 132 Klaukkalantie (543-895-2-3) 
parantamista rakentamalla jalankulku- ja pyörätie välille Kirkkotie-Perttulantie (mt1321) Nurmijärvi (543). UUDELY/2260/2022, Mh-14.

Tämä kokous on maantietoimituksen alkukokous, jossa käydään läpi tiehankkeeseen ja maantietoimitukseen liittyviä yleisiä asioita. Lisäksi annetaan määräaika mahdollisille ennakkokorvausvaatimuksille.

Tiesuunnitelman osoittamat alueet mitataan ja paalutetaan maastoon 9.5 - 20.5 välisenä aikana. Maastotyöt suorittaa kartoittaja Asmo Vuorenpää (0400 539016) Maanmittauslaitokselta.

Tämän alkukokouksen yhteydessä tehdään Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukainen haltuunotto (56§).
Ennen alkukokousta laaditaan myös alustava luettelo tiealueelta poistettavasta omaisuudesta.

Luettelo käydään läpi alkukokouksessa.

Haltuunottokatselmus:

Välittömästi alkukokouksen jälkeen suoritetaan tarvittaessa maastossa erikseen haltuunottokatselmus.

Maanomistajien läsnäolo katselmuksessa on suotavaa, sillä haltuunottotiedot ovat perusteina korvausten määräämiselle. Katselmuksen etenemisaikataulusta sovitaan
alkukokouksessa, ja sen arvioitu kesto on yhteensä 4-5 tuntia.

Tiesuunnitelmassa tienpitäjän käyttöön osoitetut alueet sekä perustettavat oikeudet otetaan tienpitäjän haltuun haltuunottokatselmuksessa tai katselmuksessa määrättynä ajankohtana (Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä 56 §). Haltuunotto antaa tienpitäjälle oikeuden aloittaa tietyöt.
Kokoukseen ja haltuunottokatselmukseen kutsutaan niiden kiinteistöjen omistajat ja haltijat, joiden oikeutta hanke koskee.

Korvaukset:

Lopulliset korvauspäätökset tehdään Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä ja lunastuslain nojalla maantietoimituksen loppukokouksessa (tien rakentamisen jälkeen).

Korvausvaatimusten jättämiselle annetaan määräaika tien rakentamisen jälkeen pidettävässä jatkokokouksessa. Korvauksille maksetaan 6 %:n vuotuinen korko haltuunotosta
maksupäivään.