Hyppää pääsisältöön

Ylläsjärventie, kevyenliikenteenväylä

Toimitusnumero
2023-706903
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Kolari

Toimitus on tullut vireille Lapin Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hakemuksesta 12.1.2023.

Toimituksen kohteena on Kt 80 Ylläsjärventie (273-895-2-1 Yleinen tie).

Toimituksen tarkoituksena on lunastaa uusia maantiealueita sekä käsitellä maantielain mukaisia oikeuksia ja käsitellä niistä aiheutuvat korvauskysymykset sekä maantietoimitukseen liittyvät muut tarvittavat toimenpiteet.

Tiealueiden ja oikeuksien haltuunotto rakentamista varten

Uutta maantiealuetta tarvittavien alueiden haltuunoton paalutuksen maastotyöt on suoritettu Maanmittauslaitoksen kartoittajan toimesta.

Kokoukset

Haltuunottokokous on pidetty 6.4.2023 klo 9 Lapland Hotels Saagan kokoustilassa. Kokouksessa otettiin haltuun hankkeen vaatimat alueet.

 

Hanke on valmistunut ja toimituksen maastotyöt on suoritettu loppuun. Toimituksen loppukokous ja mahdollinen katselmus suoritetaan lumien sulamisen jälkeen.

 

Liitteenä toimitukseen liittyvää materiaalia (päivittyy).

 

Maantietoimituksen etenemisestä yleisesti:

Maantietoimitus etenee yleensä seuraavan menettelyn mukaisesti:

Haltuunoton jälkeen tienpitäjällä on oikeus rakentaa maantiealue. Tien rakentamisen jälkeen Maanmittauslaitos pyytää maanomistajilta korvausvaatimuksia kirjallisesti erikseen lähetetyllä korvausvaatimuspyynnöllä. Korvausvaatimuslomakkeet lisättäneen myös tälle sivustolle. Saadut korvausvaatimukset toimitetaan tienpitäjälle vastineen antamista varten.

Loppukokouksessa on tarkoitus käsitellä tarpeelliset rajankäynnit, tilus- ja yksityistiejärjestelyt sekä määrätä korvaukset lunastettavista alueista sekä mahdollisista haitoista ja vahingoista. Loppukokouksesta tiedotetaan kiinteistönmuodostamislain säätämällä tavalla.

Yhteystietoja

ELY-keskuksen (valtion alueellinen tienpitoviranomainen) edustajana toimituksessa:

Katja Palmu ja Antero Erkinjuntti

Maantietoimituksen toimitusinsinööri:

Harri Mäki

0404846857

harri.maki@maanmittauslaitos.fi