Hyppää pääsisältöön

Mt 110 (Turuntie) parantaminen rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Veikkola-Kolmiranta, Kirkkonummi

Toimitusnumero
2023-719251
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Kirkkonummi

Maantietoimitus

Maantietoimitus koskee maantien 110 (Turuntie) parantamista rakentamalla jalankulku- ja pyöräilyväylä välille Veikkola-Kolmiranta, Kirkkonummi.

Toimitus perustuu 8.2.2023 hyväksyttyyn ja lainvoiman saaneeseen tiesuunnitelmaan, jonka mukaan rakennetaan n. 3,2 km pitkä kevyenliikenteen väylä.

Maantietoimituksessa lunastetaan Turuntien (Mt 110) pohjoispuolelle rakennettavaa kevyen liikenteen väylää varten ja osittain molemmin puolin tietä parannettavia linja-autopysäkkejä varten tarvittavat alueet ja oikeudet sekä määrätään lunastuskorvaukset (Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä 53 §). Lisäksi käsitellään tarvittavat rajankäynnit, yksityisteiden järjestelyt ja laskuojarasitteiden perustamiset.

Maastotyöt

Tiesuunnitelman osoittamat alueet on mitattu ja paalutettu maastoon syksyn 2023 aikana. Alustava kartta, josta haltuunotettava alue ilmenee, löytyy tämän sivun alalaidasta kohdasta "Liitteet".

Ennen alkukokousta on laadittu myös alustava luettelo tiealueelta poistettavasta omaisuudesta. Luettelo käytiin läpi haltuunottokatselmuksella. 

Alkukokous

Toimituksen alkukokous pidetään perjantaina 27.10.2023.

Haltuunottokatselmus

Lunastettava omaisuus otettiin tienpitäjän haltuun välittömästi alkukokouksen jälkeen suoritetussa haltuunottokatselmuksessa 27.10.2023. 
 
Tiesuunnitelmassa tienpitäjän käyttöön osoitetut alueet sekä perustettavat oikeudet otetaan tienpitäjän haltuun haltuunottokatselmuksessa tai katselmuksessa määrättynä ajankohtana (Laki liikennejärjestelmästä ja maanteistä 56 §). Haltuunotto antaa tienpitäjälle oikeuden aloittaa tietyöt.

Korvauksista

Lopulliset korvauspäätökset tehdään maantielain ja lunastuslain nojalla maantietoimituksen loppukokouksessa (tien rakentamisen jälkeen). Korvausvaatimusten jättämiselle annetaan määräaika tien rakentamisen jälkeen pidettävässä jatkokokouksessa. Korvauksille maksetaan 6 %:n vuotuinen korko haltuunotosta maksupäivään.

Aikataulu

Tien rakentamisen on tarkoitus alkaa loppuvuodesta 2023 ja hankkeen on arvioitu olevan valmis kesällä 2025. Maantietoimitusta jatketaan, kun tien rakentaminen on saatu valmiiksi eli näillä näkymin vuonna 2026.

Toimitusinsinöörin yhteystiedot

Maanmittausinsinööri (DI) Hanna Maisi, Maanmittauslaitos / Lohja

puh. +358 40 801 1320

sähköposti: hanna.maisi[at]maanmittauslaitos.fi