Hyppää pääsisältöön

Alueellinen yksityistietoimitus Köngäs-Hanhimaa, Kittilä

Toimitusnumero
2023-725514
Toimituslaji
Alueellinen tietoimitus
Kunta
Kittilä

Alueellisen yksityistietoimituksen kohde

Toimitus koskee karttaluonnoksissa (liitteenä) tarkemmin yksilöityjä alueita Kittilän kunnassa välillä Köngäs-Hanhimaa. Kyse on vanhoista lakanneista maantiealueista jotka osoitetiedoissa ilmenevät nimillä Paksuniementie, Rautusjärventie, Koleskantie, Jyrhämäntie ja Jorvanperäntie.

 

Toimituksen peruste

Köngäs - Hanhimaa välille on kohdistunut maantien uudelleen linjaus ja sitä koskeva päätoimitus (maantietoimitus 2020-629004) on lopetettu marraskuussa 2023. Kyseisessä maantietoimituksessa on päätetty eriyttää lakanneiden maantiealueiden yksityistiejärjestelyt erilliseen käsittelyyn jota tämä toimitus nyt koskee. Toimitus perustuu lainvoimaiseen tiesuunnitelmaan (liitteenä).

 

Toimituksen tarkoitus

Tarkoituksena on tehdä em. tienosien yksityistiejärjestelyt, eli perustetaan tieoikeudet vanhalle maantiealueelle, päätetään tien hyötyalueesta (=tietä käyttävät kiinteistöt / muut käyttäjät), määrätään tien kunnossapidon kustannusvastuusta osakkaiden välillä, perustetaan tiekunnat ja käsitellään mahdollisia muita yksityistiehen liittyviä asioita.

 

Toimitusmenettely

Yksityistietoimitus pidettiin 11.6.2024 Levi Hotel Spa Resort, kokoustilassa.

Kokouksessa käsiteltiin seuraavat asiat:

  • Perustettiin tieoikeudet lakanneille maantiealueille
  • Määritettiin tieoikeusalueiden leveydet.
  • Päätetttiin tienosien hyötyalueista.
  • Päätettiin tienpitoon velvollisista.
  • Vahvistettiin tien kunnossapidon yksiköinnit.
  • Perustettiin tiekunnat.
  • Päätetään korvauksista ja oikeudenvalvotakulukorvauksista.
  • Toimitus lopetettiin ja annettiin muutoksenhakuoikeus (muutoksenhakuaika 25.6.2024 - 25.7.2024, muutoksenhakuviranomaisena Lapin Käräjäoikeus)

Toimitusinsinöörin yhteystiedot:

Jaakko Järvitalo

jaakko.jarvitalo@maanmittauslaitos.fi

0401800783

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).