Hyppää pääsisältöön

Matkanivan tilusjärjestelyselvitys

Toimitusnumero
2022-matkanivantjselvitys
Kunta
Oulainen

Maanmittauslaitos on maanomistajien pyynnöstä selvittänyt tilusjärjestelymahdollisuuksia Oulaisten Matkanivalla. Selvityksen perusteella vaikuttaa siltä, että alueella olisi mahdollista toteuttaa kannattava tilusjärjestely.

Keskiviikkona 19.10.2022 järjestettiin Matkanivan kylätalolla alueen maanomistajille esittely- ja keskustelutilaisuus selvityksen tuloksista. Tilaisuudessa esitelty materiaali löytyy sivun lopun liitetiedostoista. 

Tilusjärjestely on maanmittaustoimitus, jolla korjataan ajan kuluessa pirstoutunutta kiinteistörakennetta vastaamaan nykyajan tarpeita. Tilusjärjestelyn tekemisen edellytyksenä on, että sen hyödyt ovat suuremmat kuin kustannukset ja että sillä saadaan olennainen parannus tilusten sijoitukseen. Lisäksi järjestelyllä on oltava maanomistajien vahva kannatus.

Maanmittauslaitoksen tilusjärjestelyistä kertova esittelyvideo sekä lisätietoja tilusjärjestelyistä löytyvät tästä. Maanmittauslaitoksen ”Usein kysytyt kysymykset” – sivustolta löytyy tiivis tietopaketti tilusjärjestelyyn liittyvistä aiheista. Tilusjärjestelytoiminnasta on säädetty kiinteistönmuodostamislaissa.

 

Yhteystiedot:

Juhana Cajanus

040 730 4165

juhana.cajanus@maanmittauslaitos.fi

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).