Hyppää pääsisältöön

Karttapaikalla voi katsella karttatietoja ja ostaa omia karttatulosteita

Haluatko mitata retkikohteesi etäisyyden levähdyspaikasta? Täytyykö sinun metsänomistajana suunnitella kulkuyhteyksiä tietylle palstalle tai tehdä metsänhoitoon liittyviä suunnitelmia kartalla? Haluaisitko ostaa kartan tietyltä alueelta tietyssä mittakaavassa? Tämä kaikki ja moni muu asia onnistuu Maanmittauslaitoksen ylläpitämässä Karttapaikka-palvelussa.

Retkeilijä istuu vanhassa sammaleisessa metsässä. Hänellä on jaloissaan reppu, yllään ulkoilutakki ja kädessään matkapuhelin, josta hän katsoo karttaa.
Karttapaikka-palvelussa pääsee tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin.
Kuva:
Jussi Valkeajoki

Karttapaikalla pääsee tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin. Palvelussa voi hakea karttoja koko Suomesta muun muassa paikannimillä ja koordinaateilla. Tarkemmissa mittakaavoissa kartoille saa näkyviin myös kiinteistörajat ja kiinteistötunnukset.

Painettujen karttojen myynti loppuu

Maanmittauslaitoksen myymiä painettuja karttoja ovat peruskartta mittakaavassa 1:25 000 ja maastokartta mittakaavassa 1:50 000. Niitä on myyty karttalehdittäin Karttapaikalla ja Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelussa.

Vuoden 2024 loppuun mennessä painettujen karttojen myynti lopetetaan pienentyneen kysynnän vuoksi. Karttojen myynnin lopettaminen myös tehostaa Maanmittauslaitoksen varastotilan käyttöä ja osaltaan edistää viraston toiminnan kustannustehokkuutta.

Maanmittauslaitoksen myymistä kartoista ei ole otettu uusia painoksia enää tammikuun 2018 jälkeen, joten vielä myynnissä olleet kartat ovat olleet useita vuosia vanhoja, eivätkä ne ole enää kaikilta osin ajan tasalla.

Lisäksi painettua peruskarttaa ei tähänkään mennessä ole ollut saatavilla kaikista Suomen alueista. Painetun kartan sijaan Maanmittauslaitoksesta on voinut tilata karttatulosteen tai perus- tai maastokarttaa ulkoasultaan vastaavan painetun kartan paino-originaalin, ja tämä onnistuu jatkossakin.

Jos haluat vielä ehtiä tilaamaan painetun kartan, kannattaa tilaus tehdä Karttapaikan kautta hyvissä ajoin ennen ensi vuodenvaihdetta.

Lisätietoja

Vieraile Karttapaikalla

Lisätietoa karttatulosteista ja vinkkejä omien karttatulosteiden ostamiseen

Tutustu Maanmittauslaitoksen eri karttapalveluihin: Karttapaikka, Paikkatietoikkuna ja Suomi.fi-kartat mukana työssä ja vapaa-ajalla 

Kartat
Paikkatieto

Uusimmat uutiset ja artikkelit