Hyppää pääsisältöön

FGI tutkimusseminaari: LiDAR, enemmän kuin geometriaa: vastaavuus, muodonmuutos, multimodaalinen monispektrinen sensori

Aika:
9.10.2024 klo 15.00–16.00
Paikka:

Vuorimiehentie 5, Auditorio / Teams

Kohderyhmä:
tutkijat,
kansalaiset,
paikkatietoalan asiantuntijat,
opiskelijat
Potrait of Prof. Andreas Wieser
Kuva:
Andreas Wieser
Kuva: Andreas Wieser

Lokakuun FGI-tutkimusseminaarissa toivotamme tervetulleeksi vierailuluennoitsijan, professori Andreas Wieserin Zürichin teknillisestä yliopistosta (ETH) Sveitsistä.

Esityksessäni annan yleiskatsauksen ryhmäni tutkimuskohteista, jotka liittyvät pistepilvistä saatavan tiedon parantamiseen. Tutkimus nojaa myös uuteen anturiteknologiaan. Olemme kehittäneet multimodaalisen ja monispektrisen (MM) LiDAR-laboratorion, joka mittaa etäisyyttä ja polarisaatioon perustuvan tehon 33 spektrikanavalla, jotka on suodatettu superjatkumo-laserlähteen avulla. Kerron myös datankäsittelystä, jonka avulla voimme tuottaa tiheitä 3D-siirtymävektorikenttiä perinteisistä moniaikaisista pistepilvistä sekä tietoa materiaaleista ja pinnan tilasta MM-LiDAR-datasta.

Andreas Wieser on geosensorien ja geoteknisen geodesian professori ETH Zürichissa. Hänellä on tausta maanmittauksesta TU Wienissä ja TU Grazissa. Lisäksi hän on työskennellyt Calgaryn yliopistossa ja TU Grazissa sekä teollisuuden alalla tuotepäällikkönä. Vuonna 2009 hänestä tuli professori TU Wienissä ja vuonna 2012 Zürichin teknillisessä yliopistossa. Professori Wieserin nykyinen tutkimus kattaa parametrin arvioinnin, anturijärjestelmien kehittämisen ja kalibroinnin, monimuotoisen monispektrisen LiDARin, pistepilvien käsittelyn ja deformaation seurannan.

Paikkatietokeskuksen tutkimusseminaarit ovat kuukausittainen tapahtuma, jossa talon omat sekä vierailevat tutkijat kertovat tutkimusaiheistaan. Seminaarisarja on kaikille avoin, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Tapahtumaan voi osallistua etänä tai Vuorimiehentie 5 auditoriossa, joka sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Esitykset ovat englanniksi.

Research equipment

Kuva: Andreas Wieser

Tutkimus
Paikkatieto

Tulevat tapahtumat