Hyppää pääsisältöön

Kunkaan ja Yliviirteen tilusjärjestely

Toimitusnumero
2021-666930
Toimituslaji
Tilusjärjestely
Kunta
Kannus

Ajakohtaista

Päätös tilusjärjestelyn edellytyksistä ja laajuudesta sekä jakosuunnitelmasta on tehty 14.12.2022. Kokouksessa tehdyt päätökset ovat laillistuneet. Maiden vaihto on tapahtunut 1.10.2023.

Tilusjärjestelyssä tehdään tarvittavat teiden rakentamiset, valtaojitukset ja salaojitukset valtion tukemina niiltä osin, kuin ne ovat alueellisia ja vaihtuvien alueiden kannalta välttämättömiä. Tie- ja ojitushankkeet toteutetaan valtion avustuksella 50 %. Kuivatussuunnittelusta vastaa Maveplan Oy. Lisätietoja kuivatussuunnitelmista antaa Markus Sikkilä / Maveplan oy p. 050 5909 735 tai markus.sikkila@maveplan.fi. Ensimmäiset salaojitus- ja valtaojitustyöt aloitetiin syksyllä 2023 ja työt jatkuvat keväällä. Urakoitsijana toimii Salaojaurakointi Polso Oy.

Tilusjärjestelyn jakosuunnitelma on merkitty kiinteistörekisteriin joulukuussa 2023. Tämä tarkoittaa sitä, että uudet rajat, omistukset ja rekisterinumerot näkyvät esimerkiksi Maanmittauslaitoksen karttapalvelussa(kansalaisen.karttapaikka.fi) sekä sähköisessä asiointipalvelussa. Tieoikeuksia ei ole vielä käsitelty toimituksessa, joten niissä voi olla virheitä ja puutteita. Tieoikeuksista päätetään myöhemmin toimituksen edetessä. 

Vaihtuvilta pelloilta on otettu maanäytteet syyskuussa 2023. Viljavuustutkimusten tulokset ja kalkitussuositus sekä kartat löytyvät alempaa tältä sivulta. Kalkitustarve tullaan huomioimaan pellon arvossa myöhemmin kokouksessa päätettävällä tavalla. 

 

 

Yhteystiedot

Tanja Saukko, toimitusinsinööri 

p. 040 483 5462

tanja.saukko@maanmittauslaitos.fi

 

Paula Mäkelä 

p. 040 518 4662

paula.makela@maanmittauslaitos.fi