Hyppää pääsisältöön

Kehä I:n parantaminen välillä Kalevalantie - Turunväylä

Toimitusnumero
2022-686307
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Espoo

Toimituksen tarkoitus 

Kehä I:n Kalevalantien ja Turunväylän välisen osan parantamishankkeen taustalla on Liikenneviraston 20.9.2018 hyväksymä tiesuunnitelma. Hanketta varten lunastetusta maapohjasta ja muusta omaisuudesta on määrätty korvaukset ns. ensimmäisen vaiheen maantietoimituksessa TNro 2019-602151. Lunastettu omaisuus (maapohja) otettiin haltuun 25.9.2019, ja toimitus lopetettiin 16.9.2020. Tiehanke on valmistunut syksyllä 2021.

Tämä toimitus on tullut vireille tienpitäjän ilmoitettua edellä mainitun tiehankkeen valmistumisesta. Tässä toimituksessa kysymys on saman tiehankkeen toisen vaiheen toimituksesta, jossa käsitellään tiehankkeesta mahdollisesti aiheutuneiden haittojen ja vahinkojen korvauskysymykset. Lisäksi voidaan käsitellä mahdollisia muita asioita, jotka jäivät käsittelemättä 1. vaiheen toimituksessa.

Alkukokouksessa käsiteltyä

Alkukokous on pidetty pe 29.9.2023. Kokouksen pöytäkirja on lähetetty asianosaisille. Kokouksessa kerrottiin mm. yleisiä korvausperusteluja ja annettiin määräaika kirjallisten korvausvaatimusten jättämiselle. Lisäksi FGC:n asiantuntija esitteli tehtyjä melumittauksia ja niiden tuloksia. 

Liitteenä melumittausraportti, kartta melumittauspisteistä, kokouksessa esitetty diasarja sekä yleisiä ohjeita melumittausten suorittamisesta. 

Toimituksen eteneminen 

  • Alkukokous (infoluonteinen)
  • Maanomistajien korvausvaatimukset (määräaika 20.10.2023)
  • Mahdolliset maastokatselmukset (tapauskohtaisesti ja tarvittaessa)
  • Lunastajan vastine
  • Korvauspäätösten valmistelua ja tarvittavia lisäselvityksiä
  • Loppukokous (= korvauspäätösten antaminen), kutsut lähetetään alkukokouksen tapaan vähintään 2 vkoa ennen loppukokousta 
  • Valitusaika 30 pv

 

Lisätietoja 

Toimitusinsinööri 

Jenni Alakärppä 
Maanmittausinsinööri (DI) / Maanmittauslaitos 
040 766 9764 
jenni.alakarppa[at]maanmittauslaitos.fi