Hyppää pääsisältöön

Hämeenkyrönväylä, II-vaihe

Toimitusnumero
2023-717761
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Hämeenkyrö

Hämeenkyrönväylän (valtatie 3) ja sen yhteydessä rakennettujen muiden maantiealueiden sekä yksityistiealueiden  lunastamiset ja korvaamiset on pääosin käsitelty 31.5.2023 lopetetussa maantietoimituksessa 2019-609532, joka on merkitty kiinteistörekisteriin ja tiealue näkyy kiinteistörekisterikartalla. Tiehankkeessa rakennettiin uusi yli 8km:n pituinen tieosuus valtatielle 3 ramppeineen, uutta Kylmäojantietä ja Häijääntietä. Lisäksi on tehty uusia yksityisteitä ja kevyenliikenteen väyliä.

Toimituksen hakija oli Pirkanmaan ELY-keskus.

Tässä II-vaiheen maantietoimituksessa käsitellään vielä ratkaisemattomat lunastusta koskevat asiat. Näitä ovat mm. seuraavat: 

  • Lunastettavien alueiden laajuuden lopullinen määrittäminen, eräät lisäalueiden lunastukset tarvittavine rajankäynteineen.
  • Tiehankkeesta johtuvat haitankorvauksia koskevat kysymykset. Näitä voivat olla esimerkiksi melu-, pöly-, tärinä- yms. sellaiset haitat, joita kutsutaan immissiohaitoiksi, sekä maiseman muuttuminen. Haittaa voi olla myös kiinteistön pirstoutuminen tai kulkuyhteyksissä tapahtuneet muutokset, mm. kiertohaitat.
  • Vahingonkorvaukset lunastuksen tai tiehankkeen johdosta aiheutuvista tappioista, kustannuksista tai muista vahingoista.
  • Mahdolliset tilus- ja yksityistiejärjestelyt.
  • Maantien suoja-alueen sekä laskuojarasitteiden määrääminen tiepitäjää varten.
  • Lakkaavien maantiealueiden käsittelyt, siirtäminen kiinteistöihin.
  • Välttämättömien oikeudenvalvontakustannusten korvaaminen.
  • Kaikki muut em. tiehankkeeseen liittyvät ja maantietoimituksessa käsiteltäväksi kuuluvat asiat.

Maantietoimituksen II-vaiheen alkukokous pidetään keskiviikkona 10.7.2024 klo 10 alkaen Monitoimikeskus Sillan liikuntahallissa, Kyrönsarventie 16, Hämeenkyrö.  Kokouksessa selostetaan II-vaiheen toimituksen sisältöä ja annetaan tietoa mm. tehdyistä melumittauksista.

Korvauksia voidaan määrätä viran puolesta eli ilman vaatimusta niille, joiden omaisuutta toimituksessa lunastetaan. Lunastustoimikunta
ei kuitenkaan voi käytännössä saada tietoonsa kaikkia haittoja tai vahinkoja, minkä vuoksi voi monessa tapauksessa  olla syytä tehdä korvausvaatimus. Niille, joilta ei hankkeessa lunasteta (tai ole lunastettu) omaisuutta, voidaan korvauksia määrätä vain vaatimuksesta.

Mahdolliset korvausvaatimukset tulisi toimittaa toimitusinsinöörille viimeistään 31.8.2024 mieluiten sähköpostilla.

Lopulliset päätökset toimitukseen kuuluvista asioista ja korvauksista annetaan myöhemmin pidettävässä loppukokouksessa.  Sitä ennen pidetään katselmukset niissä kohteissa, joissa sitä pidetään tarpeellisena.

Tälle sivulle päivitetään toimitusta koskevaa aineistoa.

Toimitusinsinööri Hannu Toola 
Maanmittauslaitos 
Kauppakatu 12, 39500 Ikaalinen 
Email: hannu.toola@maanmittauslaitos.fi
puh: 040 801 7397 

Muita yhteystietoja:

ELY-Keskuksen edustus toimituksessa Jasmiina Heino,  Tienpidon asiantuntija
jasmiina.heino@ely-keskus.fi
0295 036 165, vaihde 0295 036 000
 
 

 

Liitteet

Jos olet osallisena toimituksessa ja tarvitset toimituksen liitteen saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä toimitusinsinööriin (ei koske karttaliitteitä).