Hankkeessa keskityttiin tiettyihin kehitysalueisiin, kuten aurinkoenergiapotentiaaliin, rakennusten energiatehokkuuteen, älykkäiden kaupunkien ja sähköautoinfran kehittämisen mahdollisuuksiin. GeoE3:ssa osoitettiin, miten 3D-rakennustiedoilla voidaan arvioida energiatehokkuutta. Lisäksi hankkeessa vahvistettiin paikkatietojen ja tilastotietojen integrointia.
Työkalut jäävät elämään
Yksi hankkeen keskeisimmistä tuotoksista on Location Europe -alusta, joka yhdistää erilaisia tietolähteitä ja helpottaa tietojen jakamista yli rajojen. Alusta mahdollistaa esimerkiksi ilmasto-, sää- ja ympäristötietojen yhdistelyn yksittäisiin rakennuksiin.
Toinen avaintuotos, Location Innovation Academy, jakaa hankkeessa luotuja parhaita käytäntöjä ja tarjoaa verkko-oppimismoduuleja datan käytön ja integroinnin kehittämiseksi. Verkkokoulutus tukee tiedon modernia ja rajat ylittävää hallintaa, yhdistämistä, käsittelyä ja jakamista. Academyyn on rekisteröitynyt jo yli 700 käyttäjää
Työ jatkuu
GeoE3:ssa tehtyä työtä jatketaan Location Innovation Hubin kautta. Location Innovation Hubin yhtenä tavoitteena on edistää Euroopan yhteisiä data-avaruuksia parantamalla tietojen saatavuutta ja yhteentoimivuutta.
– Olemme nyt osoittaneet, miten sijaintitietojen saatavuus, yhteentoimivuus ja käytettävyys Euroopassa voi parantua, mutta työtä on jatkettava yhdessä. Kannustamme kaikkia eurooppalaisia karttalaitoksia liittymään verkostoomme, niin voimme yhdessä viedä Euroopan paikkatietoekosysteemiä eteenpäin, hankkeen projektipäällikkönä toiminut Antti Jakobsson sanoo.
GeoE3-hanketta koordinoi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus, ja siinä oli mukana yhteensä 12 kumppania Suomesta ja muualta Euroopasta. Hanketta rahoitti Euroopan Unioni.
Tutustu GeoE3-hankkeen tuloksiin tarkemmin videolta.
Lisätietoja
projektipäällikkö Antti Jakobsson, etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, 050 599 4123