Hyppää pääsisältöön

Ratatoimitus, Kupittaa-Turku

Toimitusnumero
2022-684072
Toimituslaji
Ratatoimitus
Kunta
Turku

Toimituksen ja hankkeen tarkoitus

Kupittaa-Turku-ratahankkeessa kehitetään Turun henkilö- ja tavararatapihoja sekä rakennetaan kaksoisraide Kupittaan ja Turun rautatieaseman välille. Hankkeen ratasuunnitelma on hyväksytty ja se on tullut lainvoimaiseksi 1.10.2021. 
Varsinais-Suomen ELY-keskus on hakenut Maanmittauslaitokselta ratatoimitusta. Ratatoimitus tarvitaan parantamista varten tarvittavien alueiden ja oikeuksien lunastamiseksi valtiolle hyväksytyn ratasuunnitelman mukaisesti. Ratatoimituksessa käsitellään lunastuksesta aiheutuvat korvauskysymykset ja muut ratatoimitukseen kuuluvat asiat.

Toimituksen ja hankkeen vaiheet

Toimituksen alkukokous oli 30.3.2022. Kokouksessa lunastustoimikunta suoritti radan rakentamista varten tarvittavien alueiden haltuunoton. Haltuun otettaessa rataverkon haltijalle syntyi oikeus käyttää alueita ja oikeuksia ratasuunnitelmassa osoitettuihin tarkoituksiin kiinteistöön kohdistuvan muun oikeuden estämättä. Haltuunotto koski VR-Yhtymä Oy:n, Turun kaupungin ja Suomen valtion omistamia kiinteistöjä sekä yhteisiä vesialueita 853-435-876-1 ja 853-876-3-0 Aurajoessa.

Seuraava kokous pidetään rakennustöiden valmistuttua. Toimitusinsinööri tiedottaa kokouksesta erikseen.

 

Yhteystiedot

Maanmittauslaitos

Varsinais-Suomen ELY-keskus

Väylävirasto

  • edustajana Kaj Grönqvist, puh. 040 573 5226, kaj.gronqvist@rrm.fi