Sakeri on ehtinyt työskennellä Maanmittauslaitoksessa vuodesta 2017. Hän on valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi ja tohtoriksi ekologiasta ja evoluutiobiologiasta. Myöhemmin Sakeri suoritti diplomi-insinöörin tutkinnon geoinformatiikasta Aalto-yliopistossa. DI-tutkinto johdattikin hänet Maanmittauslaitokseen. Diplomi-insinööriksi valmistumisen jälkeen Sakeri sai vakituisen työpaikan osoitetietojärjestelmän parista.
Tällä hetkellä Sakeri toimii johtavana asiantuntijana peruspaikkatietotuotannossa, jossa ylläpidetään mm. maastotietoja, ilmakuvausaineistoja ja maaston korkeusmalleja. Esimerkiksi maastokartat pohjautuvat näihin tietoihin. Sakeri on yksi Kansallisen maastotietokannan aineistovastaavista: hän vastaa Maanmittauslaitoksen maankäyttöön, maanpeitteeseen ja maaston yksityiskohtiin liittyvien tietojen keräämisen ohjeistuksesta ja kehittämisestä. Tällä hetkellä työtehtävät liittyvät paljolti uuden maastotiedon tuotantojärjestelmän kehittämiseen ja sen käyttöönottoon.
Parasta Sakerin työssä on laaja-alaisuus.
– Ylläpidämme monenlaista tietoa, joka liittyy monenlaisiin käyttötapauksiin. Käyttötapaukset voivat liittyä esimerkiksi luonnossa liikkumiseen, ympäristön tilan seurantaan ja maankäytön suunnitteluun. Nykyisessä työssäni pääsen hyödyntämään myös aiempaa taustaani biologina. Työhön kuuluu yhteistyö erilaisten ihmisten kanssa niin talon sisällä kuin sen ulkopuolellakin. Teemme paljon yhteistyötä esimerkiksi muiden valtion virastojen kanssa, Sakeri kertoo.
Innostus Maanmittauslaitoksessa työskentelyä kohtaan syntyi jo opiskeluaikoina. Paikkatietomenetelmät tulivat tutuiksi biologian opintojen ja väitöskirjatutkimuksen kautta. Paikkatietoala veti puoleensa, joten Sakeri hakeutui diplomi-insinööriopintojen pariin Aalto-yliopistoon.
– Aallossa kävimme tutustumassa Maanmittauslaitoksen toimintaan, ja sieltä jäi hyvä kontakti mieleen. Kun diplomityön tekeminen tuli ajankohtaiseksi, päätin ottaa yhteyttä ja kysyä, voisiko täältä löytyä aihetta opinnäytetyölle. Tällä tiellä ollaan edelleen!