Hyppää pääsisältöön

Palveluneuvoja on tiedonhaun ja asiakaspalvelun ammattilainen – Pietarin uratarina

Pietari hymyilee karhupatsaan vieressä.

Oulusta kotoisin oleva, nykyisin Pirkanmaalla asuva Pietari työskentelee monipuolisissa palveluneuvojan tehtävissä Tampereen toimipisteellä. Palveluneuvojan ydintehtäviin kuuluu asiakaspalvelu eri kanavissa, monipuolinen tiedonhaku- ja selvitystyö ja eri järjestelmien ja sovellusten käyttäminen. Koska Maanmittauslaitoksen toimintakenttä on laaja, myös asiakkaiden yhteydenotot voivat koskea melkeinpä mitä vaan maan ja avaruuden väliltä. 

Kohtaamme asiakkaita monissa eri kanavissa ja yhteydenotoissa onkin melkoisia eroja. Joskus selvitettävät asiat ovat suoraviivaisia ja helppoja, joskus taas pääsee tekemään laajempaakin selvitystä eri tietokannoissa ja arkistoissa. Työssä on käytössä paljon erilaisia tietolähteitä ja oikean tiedon löytäminen ja asiakkaan auttaminen on palkitsevaa. Koen, että työni on kiinnostavaa ja merkityksellistä. 

Mahdollisuus työllistyä monella eri koulutustaustalla

Pietarilla on kiinnostava ura- ja opintopolku, joista on merkittävä hyöty palveluneuvojan tehtävässä. Hän opiskeli kartoittajaksi oppisopimuskoulutuksen kautta ja työskenteli kartoitustehtävissä yksityisellä puolella. Pietari työskenteli maastotehtävissä, jalosti mittausdataa suunnittelutoimiston käyttöön ja eteni infrakohteiden mittaustehtäviin. Lisäksi Pietari on valmistunut filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta informaatiotutkimuksen pääaineesta. Nykyisen työn ohessa oli mahdollista opiskella maanmittaustekniikan AMK-insinööriksi, ja Pietari valmistuikin kesällä 2023 maanmittaustekniikan insinööriksi.

Maanmittauslaitokselle on mahdollista työllistyä monella eri koulutustaustalla, ja oman aktiivisuuden mukaan osaamistaan voi syventää esimeriksi opiskelemalla töiden ohessa tai hakeutumalla mukaan itseä kiinnostaviin työprojekteihin.

Kiinnostuin Maanmittauslaitoksen toiminnasta jo vuosia sitten informaatiotutkimuksen opintojen kautta. Palveluneuvojan tehtävässä pystyn yhdistämään akateemisen koulutuksen näkökulmaa maanmittausalan työ- ja opintotaustaan. Kun tämä nykyinen tehtävä tuli haettavaksi, kiinnostuin tehtävästä saman tien. Työni on tarjonnut paljon mielekkäitä haasteita ja onnistumisen kokemuksia. 

Pietari mainitsee työssään tärkeäksi asiaksi myös tiimityöskentelyn ja työkaverit. 

Meillä on todella hyvä työporukka ja varsinkin kiireisinä aikoina työkavereilla on iso merkitys työarjessa. Autamme toinen toisiamme ja tykkäämme tehdä töitä yhdessä. Laajemmin katsottuna Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelulla on hyvä koko laitoksen tasoinen yhteistyö ja tukikanavat käytössään, eli apua ja tukea saa aina.