Hyppää pääsisältöön

Hakemuskäsittelijästä asiantuntijaksi ja tiiminvetäjäksi – Sanna-Kaisan uratarina

Sanna-Kaisan kuva

Sanna-Kaisan työura alkoi Maanmittauslaitoksessa syksyllä 2019, kun hän vaihtoi Ruokaviraston perintätarkastajan tehtävät Maanmittauslaitoksen hakemuskäsittelijän töihin. Hakemuskäsittelijänä hän toimi kiinteistökaupan parissa. Maanmittauslaitos käsittelee ja ratkaisee vuosittain satoja tuhansia kirjaamisasioita, ja hakemuskäsittelijänä pääseekin hyvin kiinni asunto- ja kiinteistökauppaan.

Vajaan kahden vuoden jälkeen Sanna-Kaisa eteni kirjaamisasiantuntijaksi, jossa hän pääsi kehittämään kiinteistöjen kirjaamisprosessin työtapoja ja toimintamalleja. Sanna-Kaisa toimi tiiminvetäjänä asiantuntija- ja kehittäjätiimeissä. Kirjaamisasiantuntijana hän otti suuria harppauksia asiakaslähtöisessä ajattelussa – asiakaslähtöisyys tuli jokapäiväiseksi toimintamalliksi, ja se onkin edelleen kaiken toiminnan ytimessä.

– Me toimimme suurella sydämellä asiakkaiden edun eteen. Asiakaslähtöinen kehittäminen on jatkuva prosessi, ja olemme saaneet paljon aikaan. Kaikki palaute on aina tervetullutta, Sanna-Kaisa kertoo.

Vuoden 2023 alusta Sanna-Kaisa on toiminut asiantuntijana palveluiden kehittämisen parissa. Kehittäminen tapahtuu vahvasti asiakaspalautteiden pohjalta. Nykyisessä tehtävässään hän on päässyt oppimaan uutta viestinnästä, mikä on tuntunut motivoivalta:

– Olen saanut kehittyä asiantuntijana ja viestijänä. Mielestäni viestintä on tärkeä osa jokaisen työtä, ja selkeä ja asiakaslähtöinen viestintä helpottaa niin asiakkaiden kuin meidän ammattilaistenkin elämää.

Maanmittauslaitos on tarjonnut Sanna-Kaisalle monia kehittymisen ja oppimisen mahdollisuuksia, ja hän onkin tarttunut uusiin mahdollisuuksiin aktiivisesti. Urasta saa oman näköisen olemalla oma-aloitteinen ja valmis menemään välillä omille epämukavuusalueilleen. Työn ohella hän on aloittanut myös johtamisen ja liiketoimintaosaamisen YAMK-tradenomin opinnot. Aiemmalta koulutustaustaltaan hän on oikeustradenomi.

– On hienoa, että työnantaja tukee ja joustaa myös opintojen suhteen. Maanmittauslaitoksessa arvostan avointa ja keskustelevaa kulttuuria. Niin ihmiset kuin prosessitkin pääsevät kehittymään ympäristössä, jossa kannustetaan ja halutaan aidosti vaikuttaa asioihin, Sanna-Kaisa summaa.