Hyppää pääsisältöön

Pitkä ura on mahdollistanut osaamisen laajentamisen – Annan uratarina

Anna hymyilee vehreässä maisemassa.

Anna työskentelee Maanmittauslaitoksen tietohallinnossa eli IT-puolella johtavana asiantuntijana. Hän on vetäjänä Jatkuva palvelu -toiminnossa, jossa hoidetaan IT-palveluiden jatkuvuuden koordinointia ja koko talon service deskiä. Arjen työhön liittyy erilaisia suunnitteluun ja koordinointiin liittyviä tehtäviä sekä toimintamallien kehittämistä, seurantaa ja raportointia. Anna on tehnyt pitkään töitä Maanmittauslaitoksessa: fuksivuonna 2000 hän tuli kesätöihin ensimmäisen kerran ja vuodesta 2004 hän on ollut talossa töissä pysyvästi. Anna on taustaltaan tietotekniikan diplomi-insinööri.

Vuosiin Maanmittauslaitoksella on mahtunut monenlaisia työtehtäviä. Aivan ensimmäinen työtehtävä koski ATK-keskuksen intrasivujen kehittämistä. Vaikka ATK-keskus on jo melko kaukaista historiaa, Anna on aina välillä ollut mukana Maanmittauslaitoksen nykyistä intraa koskevissa keskusteluissa. Työtehtäviin on kuulunut myös ohjelmointia, laadunseurantaa ja kehittämistä. Toistaiseksi pisimpään Anna on työskennellyt palvelupäällikön tehtävässä, jonka aikana tehtäväkokonaisuuteen tulivat sähköposti-, matkapuhelin- ja videoneuvottelupalvelut ja sen jälkeen mm. tulostus- ja työasemapalvelut. Palvelupäällikkönä Anna oli siis lopulta ns. perustietotekniikasta vastaava henkilö. Vuosien varrella Anna on ollut mukana monessa projektissa niin työntekijänä kuin projektipäällikkönäkin. Nykyisessä tehtävässä hän aloitti vuoden 2021 lopussa.

Ratkaisujen löytäminen on aina yhtä palkitsevaa

Parasta Annan työssä on vaihtelevuus ja uudet asiat. Vastaan tulee edelleen tapauksia tai tehtävänantoja, joiden osalta ei ole aavistustakaan, mistä on kyse. Selvitystyön tekeminen ja ratkaisun löytäminen tuntuu aina yhtä palkitsevalta. Pitkän uran aikana on ollut mahdollista laajentaa osaamistaan kouluttautumalla työnantajan tukemana. Anna onkin suorittanut tuotekehityksen ja johtamisen erikoisammattitutkinnot, joihin on voinut käyttää työaikaa varsinaisten työtehtävien ohella.

Mitkä tekijät Maanmittauslaitoksessa ja työtehtävissäsi ovat saaneet Annan viihtymään täällä?

Ihan ensimmäiseksi ihmiset niin meillä IT-puolella kuin ihan koko talossa. Meillä on todella osaavaa ja ammattitaitoista väkeä töissä ja heidän kanssaan työskennellessään oppii itsekin jatkuvasti uutta, Anna kertoo.

Lisäksi työnantaja on ollut aina luotettava ja joustava. Meillä on mahdollisuus tehdä monipuolisia tehtäviä ja työnkuvat pysyvät järkevinä kokonaisuuksina. Vastuuta on aina annettu sopivasti ja työtä saa tehdä itsenäisesti. On tunne, että työnantaja luottaa työntekijöihin, Anna lisää.