Hoppa till huvudinnehåll

På Lantmäteriverkets Digitaldag (Digipäivä) utlovas genuin diskussion om kundorienterad utveckling av digitala tjänster

Koristekuva, joka kuvaa Maanmittauslaitoksen digipalveluita näyttämällä maanmittauslaitos.fi etusivua tietokoneen näytöllä
Bild:
Maanmittauslaitos

Digitaldagen den 5 september är Lantmäteriverkets första event under hösten 2024. På programmet för online-eventet finns debatter och presentationer med och av experter som dryftar målbilden för Lantmäteriverkets digitala tjänster, diskuterar e-tjänster och redogör för aktuella frågor gällande bostadsdatasystemet. Eventets språk är finska.

– Löftet vi ger är att deltagarna får en heltäckande bild av hur vi genom att utveckla våra digitala tjänster kan allt bättre tillgodose våra kunders och intressenters förändrade behov, säger expert-producenten för Digitaldagen, Heidi Jylhä-Ollila.  

Mångsidigt program – från målbild till praktiska lösningar för digitala tjänster

Det mångsidiga programmet täcker flera teman från strateginivå till praktiska exempel. Eventet öppnas av Lantmäteriverkets generaldirektör Pasi Patrikainen. Lantmäteriverkets utvecklings- och digitaliseringsdirektör Jani Kylmäaho presenterar huvudpunkterna i målbilden för digitala tjänster. Verkets utvecklingschef Tiina Lokka-Lepistö redogör i sitt anförande för digitaliseringen i praktiken ur olika intressenters perspektiv. Hon berättar om e-tjänsten och gränssnitten som en inlämningskanal för ansökningar och om det automatiserade beslutsförfarandet.

Det utlovas också en heltäckande översikt över de digitala tjänsterna i bostadsdatasystemet. Synpunkter på samarbetet kring bostadsdatasystemet förmedlar Tuomas Viljamaa från Centralförbundet för Fastighetsförmedling (Kiinteistövälitysalan keskusliitto) och Ira Tenhunen från Finlands fastighetsförvaltningsförbund (Isännöintiliitto) i sina hälsningar.

Programmet (på finska)

Anmäl dig till eventet på (på finska)

Digitalisering
Bostadsdatasystemet
Tjänster

Nyheter och artiklar