Hoppa till huvudinnehåll

Enskild vägförrättning, Österfjärdsvägen

Förrättningsnummer
2022-696800
Förrättningsslag
Andra förrättningar
Kommun
Närpes

Österfjärdvägens väglag har ansökt om enskild vägförrättning för uppgörande och fastställning av ny vägenhetsberäkning.

Inför sammanträdet har ett utkast på vägenhetsberäkningen uppgjorts. Utkastet finns som bilaga på denna sida.

Utkastet har uppgjorts enligt principerna i Lantmäteriverkets publikation nr 120, "Vägenhetsberäkning för enskilda vägar".

Fritidsbostäderna har delats in i 3 olika klasser, som har olika vikttal baserat på användningsgraden. Klasserna är åretruntbostad, sommarstuga och semesterstuga. Indelningen är baserad på diskussioner med sysslomännen för de väglag som berörs av vägenhetsberäkningen. Om användningen av fritidsbostaden inte kunnat uppskattas, har fastigheten givits vikttalet för sommarstuga som är den vanligaste typen.

Observara att den bifogade vägenhetsberäkningen är ett utkast som sakägarna har möjlighet att yrka på ändringar i. Den slutliga vägenhetsberäkningen fastställs på sammanträdet.

På grund av den stora mängden sakägare och med tanke på att sammanträdet ska kunna genomföras så smidigt som möjligt, vore det bra om eventuella anmärkningar ges till förrättningsingenjören på förhand. Anmärkningar, ändringsyrkanden och förfrågningar kan ges till förrättningsingenjören per e-post eller telefon. Anmärkningar ska dock lämnas in senast på sammanträdet.

 

Jonas Perus, förrättningsingenjör

tel. 0504700544

jonas.perus@maanmittauslaitos.fi

Bifogad fil