Hyppää pääsisältöön

Liperin Ahonkylän tilusjärjestely

Toimitusnumero
2019-598632
Toimituslaji
Tilusjärjestely
Kunta
Liperi

Toimituskokouksessa 2.12.2021 päätettiin toimituksen edellytyksistä ja laajuudesta, jakosuunnitelmasta, kolmesta tiehankkeesta sekä peruskuivatushankkeesta uoman 5 osalta. Päätöksistä ei ole määräaikaan mennessä valitettu ja ne ovat tulleet lainvoimaisiksi.

Toimituskokouksessa 24.2.2022 päätettiin kahdesta tiehankkeesta, peruskuivatushankkeista uomien 2-4 osalta sekä salaojitushankkeesta (sis. piiri- ja pienvaltaojat). Päätöksistä ei ole määräaikaan mennessä valitettu ja ne ovat tulleet lainvoimaisiksi.

Kokouksessa 6.2.2023 päätettiin mm. toimituksen kannalta tarpeellisista rajankäynneistä, arvioista ja tilikorvauksista, eräistä salaojitushankkeen täydennyksistä (sis. piiri ja pienvaltaojituksia) sekä uudesta tiehankkeesta. Päivitetyt yleiskartat on katsottavissa liitteistä. Yksityiskohtaiset suunnitelmat on lähetetty asianomaisille jako-osakkaille.

Jakosuunnitelma on rekisteröity kiinteistörekisteriin 22.4.2023. Tieoikeudet ovat rekisterissä väliaikaisesti vanhassa tilanteessa, mutta loppukesällä 2023 on tulossa tieoikeuksia käsittelevä kokous, jonka jälkeen myös ne rekiströidään. Tiluksille pääsy on kuitenkin olemassa vanhojen ja uusien teiden kautta.

 

Tie- ja vesienhallintahankkeiden eteneminen

Tiet on pääosin valmiit ja pintamurskeiden ajo tapahtuu kesällä 2023.

Valtaojat on kaivettu 2022 ja tarvittavat siivouskaivut tehdään lokakuun 2023 loppuun mennessä.

Salaojitushankkeet valmistuvat lokakuun loppuun 2023 mennessä.

 

 

Liitetiedostot:

- jakosuunnitelmakartat,

- tiesuunnitelma-asiakirjat,

- peruskuivatussuunnitelma-asiakirjat

- Salaojitushankkeen selostus

- Piiri- ja pienvaltaojien sijaintikartat

- Salaojitusten ja putkitusten sijaintikartat