Hyppää pääsisältöön

Maantietoimitus (valtatie 5 yksityistiejärjestelyt Juva Nuutilanmäki - Hatsolan risteys)

Toimitusnumero
2021-663627
Toimituslaji
Maantietoimitus
Kunta
Juva

Toimituksen tarkoitus

Toimituksen tarkoituksena on käsitellä valtatie 5:n (VT5) rakentamisesta aiheutuneet muutokset yksityistieyhteyksiin. Toimituksessa käsitellään tieväliä Juvan Nuutilanmäki - Hatsolan eritasoristeys (tiesuunnitelman paaluväli 22700 - 35800). 

Valtatien rakentamisen johdosta vanhoja yksityisteitä on paikoin katkennut ja valtatielle pääsyä varten olevia yksityistieliittymiä on siirtynyt. Kiinteistöille pääsyä varten on rakennettu korvaavia kulkuyhteyksiä uuden VT5 linjauksen molemmin puolin. Uusille rakennetuille yksityistieosille on tarpeen perustaa tarvittavat tieoikeudet niille kiinteistöille, joiden käyttöä varten tieosat ovat tarpeellisia.

Tieoikeudet käsitellään pääsääntöisesti yksityisteiden niillä osilla, jotka on rakennettu VT5 rakennustöiden yhteydessä. Käsiteltävät tieosat on merkitty tiesuunnitelmissa Y-tunnuksella ja järjestysnumerolla (esim. Y23). Tarvittaessa kiinteistöille voidaan perustaa tieoikeudet myös sellaisilla olemassa olevilla teillä, joita ei ole esitetty tiesuunnitelmassa, mutta joiden käyttäminen on tarpeen uudelle rakennetulle tieosalle pääsyä varten. Allaolevasta linkistä pääsette Väyläviraston VT5 hankesivuille, jossa ovat mm. tiesuunnitelmakartat.

Toimituksessa perustetaan tai muutetaan tarpeellisin osin kiinteistöjen sekä tiekuntien tieoikeudet, päätetään tieosien kunnossapitovastuista sekä perustetaan tarvittaessa uusia yksityisteiden tiekuntia. Lisäksi toimituksessa voidaan lakkauttaa vanhoja tarpeettomia tieoikeuksia.

Kokous on tarkoitettu toimituksen loppukokoukseksi. Uusien yksityisteiden maapohja- ja puustokorvaukset (kohteenkorvaukset) on käsitelty pääosin varsinaisen maantietoimituksen 1. vaiheessa ennen valtatien rakentamisen aloittamista. Valtatien rakentamisen aiheuttamat mahdolliset haitat ja vahingot tullaan käsittelemään varsinaisen maantietoimituksen 2. vaiheen toimituksessa.

Nyt pidettävässä kokouksessa käsitellään tätä toimitusta koskevat  mahdolliset edunvalvontakustannukset. Edunvalvontakustannusten korvausvaatimukset pyydän tarvittaessa esittämään viimeistään toimituskokouksessa. 

Toimituskokous

Toimituskokous pidettiin tiistaina 19.12.2023 klo 13.00 Juvan kunnanviraston valtuustosalissa, os. Juvantie 13, Juva. Toimituskokouksessa tehtiin päätökset perustettavista ja lakkautettavista tieoikeuksista, sekä kunnossapidon ositteluista. 

Alla olevissa liitetiedostoissa yksityistiejärjestelyjen:

  • toimituspöytäkirja
  • toimituskartta
  • perustetut ja lakkautetut tieoikeudet sekä kunnossapidon osittelu
  • ELY-keskuksen määräys tieosien luovuttamisesta kiinteistöjen käyttöön

 

Yhteystiedot

Timo Viitakoski

Jääkärinkatu 14, 50100 Mikkeli

040 - 523 3873

timo.viitakoski@maanmittauslaitos.fi

Päivitykset

2.1.2024     Lisätty liitteisiin toimituspöytäkirja, toimituskartta, perustetut tieoikeudet, ELY-määräys

2.1.2024     Lisätty korjattu "perustetut ja lakkautetut tieoikeudet sekä kunnossapito" asiakirja