Hoppa till huvudinnehåll

Liljendal ägoreglering

Förrättningsnummer
2021-676240
Förrättningsslag
Ägoreglering
Kommun
Lovisa

Förrättningens syfte

Förrättningens syfte är att förbättra skiftesläggningen på åkerområdena i Liljendal, Lovisa. I praktiken är målet att förkorta körsträckor och öka storleken på åkerskiften.

Aktuellt

Begynnelsesammanträdet hölls 15.5.2024. Det var ett infomöte, där det gavs information om ägoregleringen. I sammanträdet inleddes förrättningen och det valdes sysslomän (markägarnas representanter). Vidare berättades det om hur förrättningen kommer att gå framåt och uppskattade tidtabell.

Skiftesplaneringen fortsätts på sommaren och hösten 2024. Vid behov kan ordnas personliga diskussioner. Önskan är att vi träffar alla markägare och diskuterar nuläget och om det finns behov eller önskan av förändringar.

Nästa förrättningssammanträde ordnas i slutet av 2024. Vid detta sammanträde beslutas om det finns förutsättningar att utföra en ägoreglering och på vilket område den ska utföras. Skiftesplanen kommer också att fastställas. Med andra ord beslutas det vid sammanträdet om ägoregleringen ska gå vidare till förverkligande.

Kontaktuppgifter

Förrättningsingenjör Katja Kauppi

+358 50 468 7317

katja.kauppi@maanmittauslaitos.fi

 

Preliminär avgränsning av förrättningsområdet: 

Preliminär avgränsning av förrättningsområdet