Geodatacentralen vid Lantmäteriverket är ett innovativt forsknings- och expertisinstitut. Vid Geodatacentralen utförs forsnings- och mätningsarbete i samarbete med universitet och andra forskningsinstitut, offentliga samfund och företag i Finland och internationellt.
Genomslagskraftig toppforskning av hög kvalitet
I en jämförelse som görs av Finlands Akademi har Geodatacentralen vid Lantmäteriverket placerat sig först bland forskningsinstituten i vetenskapens genomslag tre år i rad under perioden 2020–2023.
En internationell vetenskaplig expertgrupp har bedömt att kvaliteten på och genomslaget av den forskning som bedrivs av Geodatacentralen vid Lantmäteriverket är av internationell toppklass. Forskningen som utförs vid Geodatacentralen uppskattas högt i hela världen och utnyttas på ett omfattande sätt inom trafik- och kommunikationssektorn, säkerhetsbranschen, försvaret samt miljö- och byggnadsbranscherna.
Geodatacentralen har tack vare sitt goda rykte och genomlagskraftiga resultat framgångsrikt lyckats med att få finansiering av både finländska och utländska finansiärer, vilket har säkerställt ett fortgående forskningsarbete på lång sikt. Mera information om vår forskning.
Internationell och mångfaldig arbetsplats
Vid Geodatacentralen arbetar cirka 150 anställda som kommer från olika länder. Vår internationella arbetsplats är en rikedom. Vid Geodatacentralen arbetar vi aktivt för att säkerställa en bra arbetsplats för alla anställda. Arbetsgemenskapens mångfald beaktas och uppskattas. Lantmäteriverket har förbundit sig till att främja mångfald, delaktighet och jämlikhet i arbetsgemenskapen genom att underteckna FIBS rf:s mångfaldsförbindelse. Vårt mål är att alla medlemmar i arbetsgemenskapen kan känna tillhörighet och uppskattning och uppleva att de har en möjlighet att påverka, oavsett sin bakgrund och sina egenskaper.
Välmående anställda
Enligt vår senaste enkät om välmående i arbetet uppskattar våra anställda exempelvis ett intressant arbete, en inspirerande arbetsmiljö samt goda möjligheter att påverka sitt eget arbete och arbetets innehåll. Aktivitetsbaserat arbete på flera platser och flexibla arbetstider ökar trivseln på arbetsplatsen och gör det smidigare att kombinera arbete och fritid eller familjeliv. Den sociala gemenskapen är viktig och vid Geodatacentralen ordnas många aktiviteter som stöder välmående i arbetet. Verksamhetsstället är i Otnäs i Esbo, bredvid Aalto-universitetet och med goda trafikförbindelser.
Arbetsgivaren stöder avancemang i forskarens karriär
Vid Geodatacentralen finns det goda möjligheter för forsare att avancera i karriären. Vi uppmuntrar och stöder de anställda att utföra akademiska studier samt att delta i övrig utbildning som stöder deras kompetens vid sidan av arbetet. Forskningsprofessorerna och de äldre forskarna deltar aktivt i handledningen av lärdomsprov i samarbete med finländska universitet. Lärndomsproven är en integrerad del av våra forskningsprojekt, alltså de som gör dem får genast i början av karriären en chans att utföra forskning som har en betydelse och lösa aktuella utmaningar i vårt samhälle genom forskning.
Vi tar emot öppna ansökningar året om av dem som vill göra sitt lärdomsprov hos oss, men det är också möjligt att ansöka om sommarjobb och då får de antagna oftast börja jobba som unga forskare samtidigt. Du kan skicka en öppen ansökan per e-post: rekrytointi@maanmittauslaitos.fi.
Ett omfattande team av specialister inom stödtjänster för forskning stöder förskarna från ansökningsskedet till slutrapporteringen. Du kan få stöd av experter i anslutning till forskingsfinansiering, din karriärstig, publikationer, kommunikation och forskningens genomslag. Moderna lokaliteter och forskningsinstrument stöder din forskning och ditt arbete.